Γραφεία Τελετών "Γαλήνη" 2397025800 6977530950 6932477540
Εν αναμονή ενεργοποίησης της πλατφόρμας για τα έξοδα κηδείας
10 Ιουλίου, 2020(0)Commentsgrafeiateleton-galini.gr

Εν αναμονή ενεργοποίησης της πλατφόρμας για τα έξοδα κηδείας, βρίσκονται οι λειτουργοί γραφείων κηδειών της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, μετά την Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ιωαν. Βρούτση, περί στα μέσα Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “…Με την νέα ηλεκτρονική υπηρεσία που δημιουργείται, η διαδικασία απλοποιείται και επιταχύνεται με αποτέλεσμα να σταματούν οι καθυστερήσεις των πληρωμών, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται ανθρώπινο δυναμικό που θα αξιοποιηθεί σε άλλες κρίσιμες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, ο υπεύθυνος του γραφείου που αναλαμβάνει την τελετή θα εισέρχεται στην ηλεκτρονική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ, θα  καταχωρεί τον Α.Μ.Κ.Α. του θανόντος, τον Α.Μ.Κ.Α. και το ΑΦΜ του δικαιούχου/ επιμεληθέντος την κηδεία, θα συμπληρώνει τα στοιχεία του τιμολόγιου για την τελετή της κηδείας- ταφής και θα αναρτά το τιμολόγιο.

Ο ρόλος τους στην ηλεκτρονική διαδικασία συζητήθηκε και συμφωνήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Χρήστου Χάλαρη και του προεδρείου της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών.

Παράλληλα, οι δικαιούχοι θα εισέρχονται στην ηλεκτρονική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ που φιλοξενείται στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), θα καταχωρούν τα προσωπικά τους στοιχεία και στη συνέχεια θα εκδίδεται  σε πραγματικό χρόνο η απόφαση πληρωμής…”.

Σε επικοινωνία της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με τον e-ΕΦΚΑ, έγινε γνωστό, ότι η πλατφόρμα στο gov.gr δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη, κάτι το οποίο ελπίζουμε να γίνει σύντομα.

Η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος επικοινώνησε και με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης απ’ όπου ενημερώθηκε ότι στο gov.gr ανεβαίνουν οι πλατφόρμες που αποστέλλουν τα Υπουργεία.

Να σημειωθεί ότι οι συγγενείς των θανόντων, μπορούν να εισέρχονται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο efka.gov.gr, να επιλέγουν το μπλε πλαίσιο ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ στη συνέχεια να επιλέγουν το πλαίσιο Είσοδος για κλείσιμο ραντεβού στις Οργανικές Δομές και στη συνέχεια μέσω των κωδικών τους στο TAXISNET να επιλέγουν περιοχή – ταμείο – κατηγορία αιτήματος – παροχές προκειμένου να ενημερωθούν πότε θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στο ταμείο, προκειμένου στη συνέχεια να ενημερωθούν για την πληρωμή των εξόδων κηδείας.

hufes.gr

Ετικέτες:

Related Post

Γράψτε Σχόλια

*Υποχρεωτικό πεδίο
*
*
*